PROGRAMMA

Voor de Dag van de Bezieling hebben we een divers en inspirerend programma samengesteld voor jou.

In totaal kon je op 3 juni acht verschillende workshops of lezingen volgen. Allemaal met dezelfde link. Meld je vandaag nog aan voor de terug-kijk-optie. Laat je verrassen en doe mee. Het programma ziet er als volgt uit:

 • 10.00 -  10.15 uur   Welkom door dagvoorzitters

 • 10.15 -  10.45 uur   Bezieling als medicijn door Harriët Bleijendaal

 • 10.45 – 11.15 uur    Alles over Human Design door Corine van Zoelen

 • 11.15 – 11.30 uur    Pauze

 • 11.30 – 12.00 uur    De waarheid zit in jezelf door Frans Heslinga

 • 12.00 – 12.30 uur    Zintuigelijk schrijven door Christine Pannebakker

 • 12.30– 13.15 uur     Lunch pauze

 • 13.15 – 13.45 uur    Bezieling en link tussen mens en ziel door Victor Overmars

 • 13.45 - 14.15 uur    Bezieling door lachen en stilte door Marnix Lamers 

 • 14.15 -14.30  uur    Pauze

 • 14.30 – 15.00 uur    Lets save plastic door Bram Peters

 • 15.00 – 15.30 uur    De magie van Tao Kalligrafie door Dennis Chan

 • 15.30 - 16.00 uur    Afsluiting van de dag met terugblik op de Challenge

Gastsprekers van de Dag van de Bezieling

Voeding voor jouw ziel

In willekeurige volgorde stellen de eerste sprekers zich hier graag aan je voor!

harriet bleijendaal (002).jpg

Harriët Bleijendaal

Laat je ziel groeien! Harriët is Tao trainer, leraar en healer bij het TAO Center Nederland. Daar leidt ze verschillende workshops, programma’s en oefensessies en geeft ze consulten en coaching. Dit alles is gericht op gezondheid & vitaliteit en/of op bewustzijn & zingeving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Tao onderricht, meditaties en oefeningen, zoals ontwikkeld door Dr. Zhi Gang Sha. Harriët: "Mijn passie is om bij te mogen dragen aan de gezondheid en het geluk van anderen en hen te helpen herinneren wie ze werkelijk zijn. Mensen komen vaak binnen in pijn en in verwarring, iedereen op zijn eigen manier. Wanneer zij, bijvoorbeeld na een workshop of consult, opgelucht, geïnspireerd en totaal anders weggaan, maakt dat me erg blij en dankbaar. Hun leven krijgt weer een nieuwe kans, iets wat ik zelf heb mogen ervaren nadat ik 10 jaar lang ziek en op zoek was geweest".

brampeters.jpg

Bram Peters

Just do it! Dat is de lijfspreuk van Bram Peters, circulair ondernemer van Save Plastics. Zijn vader begon 30 jaar geleden met een bedrijf voor plasticrecycling. Bram was boswachter en sterk begaan met natuur en milieu. In 1996 stapte hij in het bedrijf. Hij wilde het anders doen en gooide in 2010 het roer drastisch om. Hij bedacht een uitdagend plan voor circulair ondernemen. Want hij onderneemt primair vanuit hart en ziel: “Als leverancier van producten van gerecycled kunststof zit het in ons dna om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Wij zien geen plastic afval, maar juist een waardevolle grondstof”. Het is dan ook zijn ambitie om samen met zijn klanten jaarlijks 2,5 miljoen kilogram plastic te redden van de verbrandingsoven. Meer info over Bram vind je op www.saveplastics.nl

corine (002).jpg

Corine van Zoelen

Maak van je shit je mest!  Corine is Yoga Business Coach en begeleidt spirituele ondernemers over de hele wereld die willen groeien in hun omzet en het online ondernemen omarmen. "Ik ben gespecialiseerd in yogadocenten omdat ik zelf ook jaren een eigen yogastudio heb geleid". Andere business coaches denken vanuit het hoofd en gaat het om omzetdoelen en het maken van salesfunnels. Als spirituele ondernemer wordt je daar niet vrolijk van. Bij Corine draait het om in lijn zijn met je zielsmissie, deze helder hebben, afstemmen in de ochtend op de dag, jezelf, je ideale leerling / coachee en waar jij gelukkig van wordt. Op deze manier kom je bij de kern van je bestaan en waarom je doet wat je doet.  Vanuit de blauwprint methode, een coachtool die inzicht geeft in patronen, kritische stemmen,  valkuilen en verlangens en Human design bekijk ik welk type je bent en wat je manier van ondernemen is en welke strategie je inzet voor je bedrijf. Door dit voor jezelf helder te hebben, volgen de klanten die met jou resoneren. Doordat je onderneemt vanuit jezelf, jouw kern onderneem je vanuit flow en volgt automatisch de omzet. Meer info over Corine vind je op www.deyogabusinesscoach.nl

frans Heslinga 1.jpg

Frans Heslinga

De waarheid naar buiten brengen. Frans Heslinga, 62, is organisator van verschillende evenementen op het terrein van bewustwording. Daarnaast geeft hij zelf ook lezingen over de vorm en structuur en de oorsprong van de aarde. Frans deelt zijn kennis en inzichten over diverse onderwerpen via online presentaties en presentaties in de zalen op diverse locaties in het land. Onder andere door zijn ontmoetingen met een Franse ingenieur uit de Pyreneeën is zijn interesse in de natuur en natuurlijke processen ontstaan en gevoed. "Het is een ontdekkingsreis naar de waarheid geworden, over het leven, de natuur en de samenhang daarvan. En die reis duurt nog voort." Alle activiteiten worden vermeld op de website:  www.fransheslinga.nl

dennis dagvandebezieling.png

Dennis Chan

De magische kracht van Tao Kalligrafie. Het belangrijkste doel van Dennis is om anderen te helpen om gelukkiger en gezonder te zijn. Dat doet hij onder andere met Tao Kalligrafie schrijven. Dennis: "Tao Kalligrafie is een revolutionaire helende kunst gebaseerd op een oude vorm van één-streek kalligrafie. Door de unieke combinatie van oude helende kunst en spirituele wijsheid, is Tao Kalligrafie als eenheidsschrift ontwikkeld. Het schrijven en volgen van Tao Kalligrafie is niet alleen een meditatieve bezigheid maar zelfs een bewezen helende techniek die over de hele wereld wordt beoefend. Met grote eer en passie mag ik dit nu doen en het geeft zoveel voldoening om anderen hiermee kunnen helpen." Dennis geeft trainingen, persoonlijke begeleiding en spirituele healing sessies. "Mijn dag is goed als ik minstens 1 persoon heb kunnen helpen om meer gelukkig en/of gezonder te zijn". In de afgelopen 8 jaren zijn deze 3 zinnen die telkens weer terugkomen: Ik heb de kracht om mezelf te helen. Jij hebt de kracht om jezelf te helen. Samen hebben we de kracht om alle mensen, de wereld en het universum te helen. Ik hoop zoveel mogelijk mensen te ontmoeten op deze Dag van de Bezieling.

victor overmars.jpg

Victor Overmars

Wij begeleiden mensen naar hun onbegrensde authentieke kracht. Victor houdt zich vanuit Unlimited People bezig met ontwikkelen en implementeren van Human Strategies bij teams en individuele reizigers. Vrijheid is zijn kernwaarde dat het vertrekpunt en het eindpunt is van alles wat hij doet. Op de dag van de bezieling stelt Victor zich een korte reis voor, die vertrekt bij de werkelijke betekenis hiervan en via een omweg langs de oosterse invulling van het begrip de ziel en de filosofie over achter de non-dualiteit, uitkomt bij een meer praktische benutting van de ziel. Het be-zielen, laat hij daarna graag aan jou over. Voor reizigers die instappen; bevlogenheid en vleugels zijn niet nodig 😊, come as you are.

christinepannebakker (002).jpg

Christine Pannebakker

Verwondering is mijn meest geliefde woord. Christine Pannebakker is schrijfster, columniste, journaliste en schrijfmentor. Ze schreef zeven bestsellers. Als schrijfster en journaliste reisde ze de wereld rond op zoek naar de vlam van de inspiratie. Ze sprak wereldleiders die de geschiedenis veranderden. Vrouwen die uit de mist in het volle licht stapten. De goeroes en de goden. Eén ding hadden ze gemeen: de moed om hun brandend verlangen te leven. 

Naast het schrijven van haar boeken ging ze veelvuldig het podium op. Haar lezingen en workshops zijn gekend om humor, persoonlijke verhalen, empowerment en een boost aan inspiratie, ‘the Opti-mystic way of living’. 

Christine: "Toegeven aan je burning desire, je laten leiden door je nieuwsgierigheid, leven in verwondering, research doen in de wereld en dan schrijven; dat is mijnar gouden formule." Meer info over Christine www.christnepannebakker.com

marnix lamers.jpg

Marnix Lamers

Wat een wonderlijke en transformerende tijd leven we in. We bewegen naar iets nieuws, en vooral in onszelf. Het is er al, kunnen we het omarmen en belichamen? De rol van Marnix is verbinden, inspireren en faciliteren. Heerlijk om poorten in ons bewustzijn te openen. Marnix: "Ik houd van sacred space, ceremonie, lol maken, pijn aankijken (niet altijd leuk…wel nodig), en met elkaar het allermooiste creëren."

Met als achtergrond communicatieadviseur en tekstschrijver is Marnix zich gaan toeleggen op het begeleiden van groepen. "Ik werk zo’n beetje op twee gebieden: maatschappelijk met Our Human Nature aan het anders helpen inrichten van onze leefomgeving, met procesbegeleiding (m.n. de Creative Playground-aanpak), trainingen en inspirerende belevenissessies. Mede gesteund door de aankomende Omgevingswet, die veel meer mogelijkheden geeft aan bewoners om initiatief te nemen hoe onze wereld eruit ziet. Wat ons betreft vanuit gebiedsgerichte benadering, met integraal denken en doen.

Spiritueel (whatever that may be 😊 ) is er ‘WendeMaraan’ om het leven te vieren en te aanvaarden dat wij de scheppers zijn. Dat doen we via lachwondershops, retraites, TruffelCeremonies, online inspiratie en KlankCast Reizen."  Meer info over Marnix: www.ourhumannature.co en www.wendemaraan.nl